Індійські мотиви в колекції Jean Paul Gaultier (Spring 2013 Couture)

понедельник, 11 февраля 2013 г.


Нова кутюрна колекція Жана Поля Готьє виявилась навдивовижу яскравою та кольоровою. Навіть створилося враження, що подіумом прогулюються героїні болівудських фільмів, а не моделі. Усе тому, що дизайнер цього сезону надихався культурою Індії.
Ця країна не залишає у спокої модних дизайнерів уже не перший сезон – вона уже стала головною героїнею Pre-Fall колекції Chanel 2012 року. Карл Лагерфельд намагався об’єднати стиль одягу Парижа та Мумбаї (поєднання жакетів з індійськими спідницями до підлоги, сукні-сарі класичних пастельних відтінків).

 

Що стосується Готьє, він просто намагався додати до нашого життя трохи індійського шику: яскраві кольори, золоті вишивки, масивні аксесуари, шовк і шифон, характерні для індійських убрань. Традиційні сарі обмотуються навколо тіла, а ось дизайнер, узявши за основу їхнє забарвлення, драпіровку, красиві тканини, удосконалив це все своїм геніальним кроєм. Перед нами уже не прямокутні 5-7-метрові шматки тканини, а кутюрні сукні, в яких західні зірки зовсім скоро з’являться на червоних доріжках.



Один кінець сарі дівчата часто накидають на голову в Індії або ж носять спеціальну накидку. Не далеко відійшов від цієї ідеї і Готьє – прозора тканина на волоссі і плечах смуглявих дівчат виглядає дуже сексуально.

Що стосується взуття – ті ж традиційні сандалі, але на високій платформі. Озброюймось ідеями на майбутній пляжний сезон!

Більшість кольорів, які використовує дизайнер, характерні для індійської культури – золотисто-жовтий, зелено-блакитний, червоний. Хоча він використовує і не типові для Індії поєднання: смугасті чорно-білі та біло-червоні речі, багато чорного.

В Індії ще з давніх часів заведено одягати багато прикрас, що і демонструє Готьє у своїй колекції. Дизайнер вбирає дівчат у велику кількість браслетів яскравих кольорів, використовує масивні сережки з металів та каміння, довгі багатоярусні буси. Остання модель продемонструвала ще одну популярну індійську прикрасу, яка чіпляється на голову і звисає на лоб.


Останню сукню, яка з’явилась на подіумі, можна заслужено назвати «зіркою» колекції. Вона вражає складністю виконання золотистої вишивки по білій ніжній тканині і своєю «пишністю». Сукня була ширшою, ніж подіум, і під нею навіть помістилися чотири маленькі дівчинки у традиційних індійських вбраннях. Ось такий сюрприз підготував Жан Поль Готьє для епатажного завершення показу!
      

You Might Also Like

0 коментарі