Усе буває вперше...

воскресенье, 27 января 2013 г.

У своєму першому пості я вирішила згадати початки існування найкращих модних видань.
Почнемо з найвідомішого та найавторитетнішого "Vogue". Перший номер був надруковаий у 1892 році у Нью-Йорку. Це був журнал для найбагатших, для так званих "вершків" суспільства. У першому номері містились нотатки про світське життя, огляди літературних новинок, художніх виставок, музичних концертів, театральних постановок, а також статті про моду та стиль. Видання виходило щотижнево. Я не змогла знайти найпершу обкладинку журналу, але покажу вам "Vogue" 1910 року.

Це був перший журнал, де використовувались кольорові зображення, не було білих полів. Редактори журналу ніколи не давали йому стати чимось повсякденним, вони завжди залишаються в авангарді. Керівники журналу завжди були наймоднішими, найосвіченішими та найстильнішими людьми свого часу, а потрапити у редакцію "Vogue" - це мрія кожного фешн-журналіста.
"Vogue" - це єдиний журнал, який пише тільки про моду. І в цьому плані - ми лідери своєї категорії, причому абсолютні," - говорить Дідье Субербьєлль, керівник видавництва Condé Nast France.

Далі поговиримо про Harper’s Bazaar. Його перший номер побачив світ у листопаді 1867 року. Це перший американський журнал про моду. Спочатку це  був щотижневик для жінок середнього класу, який публікував зразки французької і німецької моди в газетному форматі.
Один із перших номерів Harper’s Bazaar виглядав так:
File:Harpersbazar.jpg

Перший "Elle" з"явився у Франції у 1945 році. Він був заснований подружньою парою П'єром Лазарефф та Елен Гордон. Назва з французької перекладається як вона. Сьогодні цей журнал читають у 60 країнах, він має 39 різних редакцій по всьому світу. Це було перше модне видання, яким зачитувалася я. В Україні "Elle" зявився у 2001 році. Свою першу обкладинку цього року український журнал зробив рожевою та помістив на неї Камерон Діас, чим підкупив усіх блондинок країни:

You Might Also Like

0 коментарі